Zesde leerjaar

 

klasnaz21

Hallo iedereen,

Wij zijn de grootste sloebers van de school. Ja, ja, de lagere school zit er voor ons bijna op… wat zullen we het hier missen!

Gelukkig worden we hier goed voorbereid op onze volgende stap in ons jonge leven. Vanaf januari hebben we het uitgebreid over het secundair onderwijs. We verkennen heel wat scholen in de buurt; Erasmus De Pinte, Leiepoort campus Sint-Hendrik, campus Sint-Theresia, campus Sint-Vincentius, het VTI Deinze en het Sint-Bernadusinstituut te Oudenaarde.

Daarnaast leert juf Els ons verder rekenen tot 1 miljard, hebben we het over het volume en het soortelijk gewicht, oppervlaktes berekenen, zelfs van de cirkel. Neen, geen wiskundige geheimen meer voor ons.

Bij juf Els wordt er ook veel gelezen en dan maken we verschillende opdrachten rond het boek dat we lazen. We breiden onze kennis verder uit over werkwoorden, zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden, voorwerpen en bepalingen, -t of –dt. Kortom, we worden een echte taalkampioen.

Ook het Frans heeft voor ons geen geheimen meer… Bonjour, comment ça va? De future proche en de passé composé, we kunnen er wel weg mee.

Om nog maar te zwijgen over WO, sociale vaardigheden en ICT. Dat moeten we ook allemaal leren. Maar niet getreurd… op het einde van onze zesde klas trekken we er samen nog eens op uit. Op watersportklas leven we ons goed uit in onze kajak, zeilboot en op onze surfplank. We bezoeken ook het Sportimonium en het Fort van Breendonk.

Je ziet, we zitten hier niet stil… we zijn hier ook om van elkaar te leren.

Groetjes… en tot in het zesde leerjaar!

 

 


 

De leerkracht

personeelsfoto
Juf Els