School Eke - Kerstwensen voor het woonzorgcentrum

  • 1 februari 2021

Normaal gezien brengen we elk schooljaar in december een bezoekje aan het rusthuis bij ons in de buurt.
We gaan dan langs bij de bewoners die niet veel familieleden en vrienden meer hebben om hen een hart onder de riem te steken tijdens deze donkere feestdagen.
Momenteel is deze activiteit door Corona onmogelijk geworden, maar wouden we ze wel niet helemaal in het water laten vallen.
In deze onzekere en bange tijden is het extra belangrijk dat we echter deze mensen zeker en vast niet in de kou laten staan. Nu, meer dan ooit, is het belangrijk om te tonen dat we de ouderen niet vergeten zijn.

Bezoek ontvangen is in deze dagen nog moeilijker dan in het verleden. We bespraken dit in onze klas van het 6de leerjaar en ook tijdens de godsdienstlessen hebben we hier met juf Maaike aandacht aan besteed.

We kwamen op het idee om nieuwjaarsbrieven te maken en schrijven voor het zorgpersoneel die nu ook extra lange dagen moeten werken. Voor de bewoners maakten we kerstkaartjes met een leuk gedichtje op.
In de lessen godsdiensten werden grote kerstballen gemaakt die konden opgehangen worden in het verzorgingstehuis. 

Op vrijdag  20 december hebben wij dan met de hele klas van het 6de leerjaar “een uitstap” gemaakt naar het rusthuis Lichtervelde om onze zelfgemaakte kerstkaartjes en nieuwjaarsbrieven af te geven.
De kerstballen die geknutseld en versierd werden tijdens de godsdienstlessen van het 5de en het 6de leerjaar namen we ook mee op onze staptocht. Het was ideaal wandelweer! We vonden het toch wel erg belangrijk dat deze afgegeven konden worden aan de ouderen die geen bezoek kunnen krijgen tijdens de kerstperiode. Wegens corona mochten we jammer genoeg niet binnen om de brieven persoonlijk voor te lezen en af te geven. We keken hier echt wel naar uit, maar waren wel tevreden dat het personeel ons verzekerde dat ze alles zeker en vast gingen afgeven. Ze hebben dan ook nog een foto van ons gemaakt om bij de nieuwjaarsbrieven af te geven aan de bewoners. Zo konden de mensen toch nog zien van wie ze deze kaartjes en brieven hadden ontvangen.

Een leuke afsluiter van de week, net voor het begin van onze kerstvakantie.
De zesdeklassers uit Eke!

rusthuis rusthuis rusthuis rusthuis rusthuis